Прокуратурата ще поиска „задържане под стража“ за 25-годишния Пламен Иванов , който устрои истински екшън по улиците на Казанлък в неделя и се наложи да бъде спрян с изстрели по гумите на автомобила му, предаде БНТ.

Иванов е криминално проявен и осъждан.

Никога не е притежавал шофьорска книжка. Това обаче не му пречело да сяда зад волана и да предприема рисково шофиране. Има няколко административни акта и наказателни постановления за това. Има две регистрации в полицията за кражба. А при гонката вчера е бил дрогиран с амфетамин и марихуана. Заради притежание на дрога е бил осъден на 3 години лишаване от свобода.

Пламен Иванов е освободен от затвора преди две години условно предсрочно, тъй като с поведението си е показал своето поправяне.

А в Казанлък продължават протестите в подкрепа на униформените, срещу които започна дисциплинарно производство.

Пламен Иванов все още не е дал показания. Предстои прокуратурата да вземе отношение и по поведението на двамата полицаи, които са нанесли побой при задържането на Иванов, според разпространен в социалните мрежи видеоклип. Това ще стане след приключването на образуваната дисциплинарна проверка за инцидента, уточниха от Районна прокуратура – Стара Загора.

Източник: Факти