Свързващата фигура е служител на АЕЦ-а и общински съветник

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, кметицата на Козлодуй Маринела Николова и изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов оказват натиск на хиляди служители да гласуват на изборите в неделя за партия ГЕРБ и за преференция №105 – Драгомир Маринов. За това научи WOW от постъпил сигнал в редакцията ни от жители на крайдунавския град.

Според предоставената от тях информация, освен служителите на АЕЦ „Козлодуй“, са принуждавани и служители и от други фирми, обслужващи дейността на атомната ни централа. Това са дружествата „Енергомонтаж“ със собственик Димитър Колев и „Хевост“, занимаващо се с поддръжката на пожарогасителите на АЕЦ „Козлодуй“. И в двете фирми хората са привиквани на по групи от 20-30 души и убеждавани да гласуват преференциално за №105 – Драгомир Маринов.

Според източниците ни, министър Петя Аврамова лично е говорила и със служителите на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДПРО), зад чието изграждане стои един от много близките олигарси на Бойко Борисов. ДПРО освен в Козлодуй, има депо и в Нови хан – там служителите също за били „обработени“ да гласуват за ГЕРБ и преференция №105. На срещата с министър Аврамова е уговорено да се включат служителите на още две фирми.

Кой е под преференция 105 на ГЕРБ в Козлодуй, та да е повод на тази сериозна акция!

Проверка показва, че Драгомир Маринов е служител в АЕЦ „Козлодуй“, притежава опит в сферата на образованието, социалните дейности и бизнеса. От 2019-та година е избран общински съветник. Председател е на ПК по бюджет, финанси и общинска собственост, член на още две комисии – тази по етика, молби, жалби и комисията по законност на актовете на ОбС. В НСОРБ е член на постоянна комисия по европейски фондове, национални и международни програми и проекти. Т.е. младият активист на ГЕРБ обединява местна власт и икономически интереси в района.