Във връзка със зеления сертификат Борисов обясни, че той не е за да затруднява. „И тези, които нямат и не искат да си извадят сертификати или да се ваксинират, ги улесняваме“, заяви той

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС е обсъдено реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г. В края на срещата на върха лидерите на ЕС предстои да приемат Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския цифров, екологичен и справедлив преход. Това заяви премиерът Бойко Борисов в оставка след участието си във втория ден от срещата на върха в Порто.

Той благодари на учителите и родителите, както и на министъра на образованието за въвеждането на онлайн обучението.

„Това, което вчера говорихме с евролидерите за европейския стълб, ние започнахме да правим това преди 4 години. Ние вкарахме над 50 хил. деца в класните стаи, заяви той. Вчера постигнахме рекорд с ваксинирането и приоритетите са постигнати плюс зелените коридори. 37 хил. българи се ваксинираха вчера и всички лъжи за чипирането отиват в коша. Остава всичко свършено от нас“, заяви той.

Във връзка със зеления сертификат Борисов обясни, че той не е за да затруднява. „И тези, които нямат и не искат да си извадят сертификати или да се ваксинират, ги улесняваме“, заяви той.

„България ще бъде една от първите страни, които ще бъдат включени в т. нар. „дигитален зелен сертификат“. Така, че моля служебният кабинет да го има предвид“, каза още премиерът в оставка.