Защо не арестуваха Влади Горанов, който ми подписваше всички отчети, попита риторично бизнесменът

Васил Божков се връща в България веднага след изборите. Това потвърди самият той в пряко включване в „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV1.

Бизнесменът, който е създател на „Българско лято“, очаква гражданската платформа да е първа или втора политическа сила.

„Нека първо да се ситуира парламента и тогава ще видим кои ще са коалиционни партньори за съставяне на правителство“, заяви Божков.

Ние ще правим не революция, а еволюция, подчерта той. По отношение обвиненията за купуване на гласове, Божков бе категоричен, че прокуратурата не е казвала такова нещо, а „някакъв човек от Етрополе – Емо Фаса от ГЕРБ“, заяви Божков и подчерта, че „Българско лято“ е единствената партия, която не плаща на застъпници, тъй като според него това е вид купуване на гласове.

„Защо ги е страх само от нас? Защото ще сменим модела – затова включиха Големия брат. Бойко Борисов не попада в „Магнитски“, а аз – който подаде сигнал срещу него, съм в списъка“, подчерта Божков.

По думите му, американците пазят Борисов, тъй като той им е вършил много услуги и сега са длъжни да го пазят. Пеевски е бил предупреден и когато е влязъл в списъка „Магнитски“, тогава вече нищо не е имало на негово име.

Бих попитал Борисов как не го е срам да се яви пак на изборите – човек ограбил страната. Американците пазят Борисов, да ходи да си харчи парите, подчерта Божков. „Всичко което искал, е получил. Имам видео как Шехерезада влиза и излиза от офиса“, допълни той.

Не съм имал достъп до шефа на комисията по хазарта, единствено Горанов контактуваше с него, заяви бизнесменът.

Той сподели, че е имал разговор със Слави за новата му телевизия и за политическия му проект.

„Идеите му бяха добри, исках да подкрепя проекта, но това не се състоя. Партията вече не му принадлежи, той не иска да е премиер или депутат. Слави е една реплика на статуквото. Партията му не е негова, тя е на вторият ешелон в ГЕРБ и ДПС“, заяви категорично Васил Божков.

„Българско лято“ не е моя партия. Създадох я, но това е партия, която работи за пряка демокрация; на млади хора, които мислят различно“, споделя той.

Божков определи категорично бъдещата си политическа роля: като кандидат-депутат, при влизане в парламента би бил председател на парламентарната група на „Българско лято“. По думите му, няма идея за министерски постове, а за това да работи правителството да е функция на парламента, а не обратното, както е било по времето на Борисов.

„Закриха комисията по хазарта, за да затрият следите. Влади Горанов ми е подписвал отчетите ако е имало нарушения, защо не го арестуваха него“, попита Божков.

В отговор на въпрос относно предложението му марихуаната да се използва за медицински цели и да се легализира производството й, Божков бе лаконичен: легализацията на марихуаната е най-добрата борба с порока.

Той коментира и иззетата му колекция, като съобщи, че е откупил отново някои от иззетите му антики.

Посещението на Борисов при Ердоган коментира така: „Не може да се молиш на чужди държави за подкрепа. Отиде при американския посланик – махнаха го от “Магнитски“, отиде при Ердоган – сигурно ще иска политическо убежище“.

Множеството снимки на Борисов с деца, публикувани в социалната мрежа, Божков определи лаконично като безизходица.

bTV е на Борисов, а Нова – на Домусчиев – как да ме показват по тях, каза в заключение Васил Божков.