Депутатът от ГЕРБ Георги Станков – Семката е проверяван за купуване на гласове. В Хасковско той е известен, като близък до лидера на партията Бойко Борисов. 
Вътрешното министерство предприе мащабна операция срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори

Бойко Рашков съобщи в ефира на БНР за случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района. „Надявам се, че прокуратурата е вече уведомена, трябва да започне много сериозно разследване от Хасковската прокуратура, защото не са чести случаите, в които се откриват такива огромни списъци с избиратели, на които се разчита да съдействат на партия ГЕРБ на предстоящите избори.

Тогава е намерена и една визитна картичка на бивш депутат от 45-ия парламент и сега кандидат депутат от ГЕРБ за региона – това е визитката на Георги Станков, известен като Семката. Става дума за действия на полицаите в граничните райони, т.нар. „златен гьол“.

Това е търговия с гласовете на български избиратели“, съвсем директно коментира служебният вътрешен министър. Само преди няколко дни Борисов се срещна със Станков, веднага след изненадващата аудиенция на бившия премиер при Ердоган.

Те са изкоментирали в тесен кръг, как върви подготовката за изборния ден в региона. Спявката беше в Любимец, а на нея присъства и кмета на града Атанас Бончев. Във фейсбук профила на Борисов се появи снимка на триото с текст:
„На връщане от Истанбул малко социология в Любимец Заедно гледахме Чехия – Дания!”.
 Какво е показала „социологията”, предстои да се види в неделя, при гласуването в смесените райони и в Турция, където има 121 секции, повече от половината без машини.

Източник: Bez-cenzura.info