“Няколко неща определено смущават. След телевизионния анонс на първия кабинет, обявихме, че няма да го подкрепим. Не вярвам, че някой от гласувалите за Слави е гласувал за Николай Василев и за политиката, която днес видяхме на пресконференцията”, заяви в студиото на “Денят ON AIR” Александър Симов от БСП.

“В политиката е важен диалогът. А Трифонов и компания за пореден път го отказват”, добави той.

По думите му сме сменили управлението от джипа с това от телевизора.

“Няма как да се получи подкрепа за това. Приоритетите пред България са съвсем различни. Най-смущаващото е, че днес в цялата комедийна програма аз не чух нещо за социална политика”, коментира още Симов.

Социалистът подчерта, че ако дойде мандатът при БСП, от партията няма да го обявяват по Facebook.

“БСП е партия, която има демократични процедури. Ще обсъдим какво правим и как действаме в тази ситуация на заседание на Националния съвет”, коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Симов попита дали всъщност има демокрация в ИТН. И добави, че има усещането, че някой е спуснал един текст, който е бил просто прочетен.

“Три месеца живяхме с една медийна легенда за партиите на протеста. За трите нови партии. С обявяването на кабинета по този начин – по телевизията, с тропане по масата, тази илюзия беше разрушена. Има три партии, които не знам дали някога са комуникирали по темата за управление. За да гледаш в обща посока, се изисква да направите един диалог. Партиите на протеста, като голямо количество, очевидно никога не е имало”, каза още социалистът.

Симов е категоричен, че БСП е партия, отворена за диалог.

По думите му цялата пресконференция днес е имала един основен замисъл.

“Те жертваха кандидат-премиера, за да запасят и да лансират крайнодясната си програма. Това е основната опасност пред България”, добави той.

Относно загубата на 100 000 гласа за БСП в неделя, социалистът каза, че голяма част от проблемите, които са ударили партията на 4 април, е нямало време да бъдат разрешени.

“БСП е в много лошо организационно състояние, поради много причини. Ние подценихме медийната атака срещу БСП и това сега ни се отразява”, коментира още Симов.