Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред Bulgaria ON AIR, че няма да подкрепят правителство предложено от ИТН, но дори и мандатът да стигне до ГЕРБ, те няма да предложат кабинет

Ще предложим Росица Кирова за председател и зам.-председател. Ако искат – да я изберат. Пожелавам им успех. Ако могат да направят правителство – добре, защото иначе държавата ще влезе в тежка спирала. Ако ни дадат мандат, ще го върнем веднага, защото това са нечестници“, каза Борисов.

„В рамките на 45-ото НС ние положихме усилия да поканим партиите, които са близо до нашите програми. Това бяха ДБ и ИТН. Те категорично отказаха. Сега е техен ред да носят отговорността и да взимат решения“, добави Десислава Атанасова.

Шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС ще е Десислава Атанасова.

Припомняме, че на изборите на 11 юли Кирова събра убедителните 1934 преференции, което й гарантира депутатското място в 46-ия парламент.

Предложението на Кирова идва след като бившата председателка на парламента Цвета Караянчева не можа да събере достатъчно гласове за депутатско място от Кърджали.

Росица Кирова бе депутат в предишното НС. Тя бе водач от Видин, а предложението към нея да оглави листата на ГЕРБ дойде, след като пи кафе с Борисов и заради това бе изключена от редиците на новосформираната тогава партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Отстраняването й бе обявено лично от Слави Трифонов в неговия фейсбук.