Жена е със сериозни наранявания, след като е пострадала при катастрофа, причинена от шофьор, който се е опитал да избяга от полицията на автомагистрала “Тракия”. Заради инцидента движението в района на 112-и км на магистралата в посока Бургас е затруднено. Автомобилите се отклоняват през Пазарджик.

В рамките на специализирана полицейска операция в пловдивския участък на АМ “Тракия” около 9.00 часа тази сутрин служители на областната дирекция на МВР са подали сигнал за спиране на лек автомобил Volkswagen, пътуващ в посока Бургас. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В района на 112-и км Volkswagen-ът преминал между два успоредно движещи се автомобила и блъснал единия от тях. Ударената кола е била смачкана, а по първоначални данни в нея има сериозно пострадала жена, която предстои да бъде извадена с помощта на специализирана техника на пожарната. На място е задържан шофьорът на Volkswagen-а.

До отработване на случая е затруднено движението в участъка на катастрофата. Автомобилите се пренасочват от 90-и км през Пазарджик, преминават през Пловдив и се връщат на автомагистралата.

Източник: Факти