Формацията ще подкрепи кабинет с дневен ред като този на гражданите – повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, компенсация на бизнеса, подкрепа за децата и семействата

„Ще подкрепим правителство на промяната, не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Това би било токсична прегръдка, която да убие очакванията на хората за промяна, почтеност, публичност“, заяви Мая Манолова след консултациите с президента.

Формацията ще подкрепи кабинет с дневен ред като този на гражданите – повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, компенсация на бизнеса, подкрепа за децата и семействата, хората с увреждания, съдебна реформа, подкрепата на гражданите срещу монополите.

Не искаме постове, не сме кандидати за такива, като гражданска формация призоваваме партиите да загърбят своите партийни интереси и сметки, за да бъде сформиран кабинет. Няма да допуснем извиване на ръце и шантажиране на участниците в следващия кабинет чрез конструкцията на „златния пръст“. Ще настояваме всички решения в парламента да се вземат публично и прозрачно, а всяка партия да обяснява защо подкрепя или не закони, които са в интерес на гражданите, категорична бе Мая Манолова.

Тя обобщи, че подкрепа ще бъде дадена на правителство с участието на „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Снимка: NOVA