Една недефинирана подкрепа може да се превърне в мътна вода. Формулата на парламентарната конфигурация трябва да се даде от партията-мандатоносител. Ние сме готови да им помогнем, заяви съпредседателят на ДБ

Има шанс да излъчим правителство. Държавният глава има волята да се дълбока промяна за модернизация на България. Една недефинирана подкрепа може да се превърне в мътна вода и т.н. Формулата на парламентарната конфигурация трябва да се даде от партията-мандатоносител. Ние сме готови за разговори и да им помогнем. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, предаде на Novini.bg.

Няма да отстъпим от това българската политика да се пребори с корупцията. Трябва да се освободим от този бич. Може би е време вече ситуацията, когато да вярваме на честните думи, да се върне„, каза той.

Не смятаме да обсъждаме персони и да правим номинации. В началото сме на преговорния процес„, изтъкна Иванов.

„Нашата цел е да се разберем по ключови теми и да излъчим правителство. Една недефинирана подкрепа може да се превърне в мътна вода, стана ясно от думитем му. „Ако излъчим едно силно реформаторско правителство, няма причина да не изкараме пълен мандат“, смята той.