Бойко Борисов е откупил живота си с над 15 милиона долара към сръбския топ убиец Сретен Йосич! Сигнал до Narod.bg осветли схемата, по която парите са достигнали до мафиота, заради когото Баце трепери от страх вече близо 20 години.

Цялата схема е разиграна още през 2018 г., когато държавният ВМЗ-Сопот превел точно 10,2 млн. долара на сръбска фирма, представлявана официално от сръбския гражданин Петър Църногорски, но срещу тези пари не е получено нищо. Новината дойде по време на изслушване във временната парламентарна комисия по ревизия.

Църнагороски, който е подставено лице на Йоца Амстердама, имал и договор с „Кинтекс“ за 5 млн. долара. Така авансово взел 15 млн. в „зелено“ от двете български предприятия през 2018 г. и не изпълнил сделките.

Сумата е платена по договор за доставка на продукция на обща стойност над 20 млн. долара. Председателят на комисията Мая Манолова каза, че доставката е трябвало да стане в рамките на 60 дни, но това не е случило вече трета година, а информацията по сделката е засекретена.

„Според публична информация разплащането е станало по нареждане на ниво министър на икономиката или председател на Министерския съвет.

Изглежда някой от тях си е платил такса „спокойствие” с публични пари в посока Сърбия”, каза Манолова. От думите й обаче не стана ясно защо е трябвало да се плати тази „такса” и на кого точно.

Източник на Narod.bg разкри истината – че Бойко Борисов е лично е разпоредил плащането към фирмата, зад която наднича Сретен Йосич! Така Мутрата се разплаща с Йоца Амстердама за ареста в София.

Сретен Йосич бе спипан у нас през 2002 г., когато главен секретар на МВР беше Бойко Борисов, по искане на нидерланските власти заради заплаха за убийство от него към нидерландски прокурор.

Това обаче не беше доказано в съда и Йоца Амстердама беше върнат в Сърбия и водворен в затвора там. Белградският съд обаче го освободи под гаранция през 2006 г. и заради информация, че Йосич иска да си отмъсти на Борисов и е поръчал убийството му, тогавашния столичен кмет Бойко Борисов тръгна с усилена охрана от НСО.

Сега с транша от 10 милиона долара Буци буквално си купува живота, коментира информаторът на Narod.bg.

По повод скандала представителите на Управителния съвет на ВМЗ-Сопот казаха, че нямат достъп до документацията по сделката, защото тя е засекретена по искане на изпълнителния директор на предприятието.

„Документацията по сделката е предадена на прокуратурата”, каза по време на заседанието служебният министър на икономиката Кирил Петков.

източник:narod.bg