Бойко Борисов е в истерия! Партията на икономическия министър Кирил Петков реално вече е сформирана, в момента екипът му обикаля страната, за да изгражда структури. Плановете са още през ноември новата политическа сила да участва в изборите, за да мачка наред изхабените от употреба крадци, прикриващите се зад партиите на корупцията.

Според консервативната прогноза на социолога Андрей Райчев щели да спечелят между 300 и 400 хил. гласа, което да ги превърне в „средно голяма политическа сила“.

За никого обаче няма да е изненада, ако резултатът им бъде далеч по-добър и стане първа сила с огромна разлика пред глутницата на Мутрата.

Основният проблем пред Кирил Петков е, че няма формално учредена партия, а ако тръгне да извърви целия път, ще са му необходими минимум 3-4 месеца.

Заради това, според 24 часа, той ще използва регистрация на друга политическа сила. Според изданието Петков се е спрял на два варианта – партия МИР на Симеон Славчев и „Нова алтернатива“ на бившия военен министър Николай Цонев.

И двете партии са под крилото на президента Румен Радев, но до този момент записват слаби резултати на национални избори.

МИР все пак направи пробив на местните, след като предостави регистрацията си в няколко общини. В Созопол, представител на партията е председателят на ОбС Георги Пинелов, а в Приморско – Стоян Василев, брат на Здравко Василев. В Ботевград МИР има кмет.

В политическото движение на възпитаника на „Харвард“ ще влязат Асен Василев, финансов министър и проф. Николай Денков, образователен.

Плановете си щели да обявят до две седмици – при разпускането на този служебен кабинет, преди назначаването на следващия.

В същото време и в редиците на „Да, България“, която е част от „Демократична България“ се чуват призиви да се смени лидера Христо Иванов с харизматичния Кирил Петков, определян от политолози за българския Ципрас.

Петков е учредител на партията, но впоследствие се дистанцира от нея.

При вчерашното си гостуване при Цветанка Ризова в Би Ти Ви политологът Георги Харизанов каза следното: „Христо Иванов да си погледне партията, а не да коментира други, защото половината му членове искат да го сменят“.

източник:narod.bg