Продължават безобразията с природата, при това пред очите на кметицата и общинския и областния горски шефове

Не спира поголовната сеч в Тетевенско! И през изминалата седмица тежки камиони, натоварени с ценна дървесина, разорават защитени територии в Тетевенския Балкан, нарушавайки естественото местообитание и миграцията на стотици животни. За това сигнализират източници от региона.

Както многократно сме писали, в Тетевенския Балкан от години безобразно се руши природата, която със сляпата благословия на общинско и областно ръководство е отдадена на дървената мафия. Точно преди седмица съобщихме за отсечените дървета в центъра на Тетевен, за да се построи … паркинг.

Издевателствата върху природата не спират откакто кмет на Тетевен е Мадлена Бояджиева – близка на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов. Тя вече два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч в Тетевен и Рибарица. И въпреки десетките публикации в най-различни медии, безобразията на горската мафия в района не само не стихват, а напротив – тънат в пълен комфорт, показват наши разследвания.

Според наши местни източници, цялата вина за вихрещото се безобразие е на кметицата Мадлена Бояджиева и на Павли Богдански – директор на „Регионална дирекция по горите“ – Ловеч. Според тетевенци, без тяхната благословия мащабите на безобразията на дървената мафия не биха могли да бъдат такива. За предприети мерки никой не е чувал, най-много Богдански да се оправдае с ромите пред някоя медия, когато поредното безобразие на сеч стане публично достояние. Принос за подкрепата на дървената мафия има и Цветомир Симеонов, когото местните сочат като един от шефовете на дървената мафия в региона, нищо че „отговаря“ за горите в Община Тетевен. За абсолютно никого в града не е тайна, че с незаконната сеч в района се занимават приближените до него местни фирми.

Общинският консултативен съвет по опазване на горите, рибата и дивеча в Община Тетевен се председателства именно от инж. Цветомир Симеонов, а неговият брат Теодоси Тодоров Симеонов е съдружник и притежава дял от 50 % от фирма „Капитан Войновски 2013“ ООД с предмет на дейност – производство на бичени дървени материали и преработка на дърва за производство на палети. Предприятието е разположено в с. Черни Вит, община Тетевен.

Всъщност, оглавяваният от инж. Симеонов съвет, който трябва да се грижи за опазването на природните ресурси в Тетевенско, за последните шест години е заседавал само веднъж. А тежките камиони, натоварени с ценна дървесина, продължават да разорават Тетевенския Балкан.