Момчето за поръчки на задкулисието е поредната екзотика в кандидат-президентската надпревара

Това стана ясно вчера, след като председателят на Инициативния комитет, който го издига, Иван Иванов обяви в ефира на БНР, че „още в първите часове след встъпването в мандат господин Миленов ще въведе с устройствен указ, съгласно Конституцията на България електронна платформа и ще даде правото на всеки гражданин да упражнява правомощията на президента“.

Миленов стана особено известен с истеричното си и налудно поведение по време на миналогодишните антиправителствени протести. Мнозина сигурно си спомнят младия мъж, който се качи и скача върху полицейска кола, с което на практика даде старт на ескалацията на протеста и подмяната на цели те му. За провокатор никой не се сети да го обяви, тъй като придворните медии на тогавашното управление търсеха провокаторите там, откъде можеха да излязат разкрития за управлението на Борисов. Затова пък видяхме гръмки заглавия от рода на „Първият арестуван протестиращ“, „Арестуваха бивш агент на ДАНС“ и др. подобни, които към днешна дата видимо са имали за цел да направят известен един незначителен сам по себе си човек, но удобен заради психическото си неравновесие и биография да играе ролята на „бушон“, който да хвърли друга, удобна за задкулисието, светлина на протеста.

Славата на Росен Миленов изгря по времето на скандала „Ало, Ваньо“, когато Борисов и кръга около него не коментираха съдържанието на записа, доказващо корупция в държавата, а се захванаха да умуват автентичен ли е този запис. Тогава Миленов вече като бивш служител на ДАНС се втурна по медиите, за да дава „експертни“ оценки за неговата автентичност. По този повод тогавашният МВР-шеф Цветлин Йовчев обясни пред медиите, че въпросният Миленов има много кратък престой в ДАНС и то на най-нисшата длъжност. Толкова за „експерта от ДАНС“. Но тогава тръгна и друга информация – че Миленов е напуснал службите заради проблеми с психическото си състояние, според което е негоден за работа в системата за сигурност.

Негови бивши колеги споделят, че той е освидетелстван и има „жълта книжка“. Затова пък е много удобен да бъде използван от определени задкулисни кръгове. На всички групи протестиращи и на т.нар. партии на протеста отдавна е ясно, че Миленов не се ползва с никакво доверие от гражданското общество, за което последният е изготвил платформа за гражданско самоуправление. Момчето за поръчки просто е маша в нечии ръце: така, както стана, когато предизвика ескалация на протеста; така, както когато пуска някакви „анализи“ за системата за сигурност в телевизията на Слави Трифонов, където е чест гост. А пък вече и на децата стана ясно, че ИТН нищо не „изчегъртват“, а просто обслужват задкулисни интереси, които на практика ще върнат Борисов и ГЕРБ обратно, при това като победители.

А Миленков с „жълтата книжка“ вече е пуснат по пистата в качеството си на кандидат-президент!

източник:Vestnik.eu