Свързващо звено е нейният син – млад адвокат със завидна кариера

Община Тетевен продължава да е „касичката“ на бившия втори в ГЕРБ, а сега лидер на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Това става благодарение на кметицата на Тетевен – Мадлена Бояджиева, която е близка на Цветанов и вече два мандата защитава неговите интереси в района.

Медията ни многократно е писала за набезите н дървената мафия в Тетевенския Балкан, които стават под „зоркия поглед“ и с благословията на кметската управа. Наред с това от множество проекти Бояджиева „отчислява“ проценти за покровителя си Цветан Цветанов, според наши източници от община Тетевен. Такъв е примерът със сметосъбирането. Още преди три години бившият кмет се опита да сигнализира за проблема, но сякаш всичко мина тихомълком покрай медии и правосъдните органи.

Нека напомним, че дори ПИК писа тогава по повод концерт на Веско Маринов в града, че бардът на гербаджиите взима тлъст хонорар от кметицата Мадлена Бояджиева. Според гербаджии от местната централа освен официалния хонорара от 5-6 хиляди лева, любимецът на Цветанов и Мадлена Бояджиева е взел поне още толкова под формата на щедър кметски бакшиш, който пък идва от отчисляване на проценти от цената на тетевенския боклук.

Бившият градоначалник Николай Павлов разкри тогава пред ПИК, че по времето, когато е бил кмет на Тетевен, Цветан Цветанов настоявал да бъде сменена фирмата, която събира боклука. После му пратил и фирми за водата на града, но Павлов отново отказал. Тогава, по думите му, Цветанов издигнал за кмет довереницата си Мадлена Бояджиева. „Този човек дори в малък и беден град като нашия, иска да контролира всичко – от боклука до водата“, каза Николай Павлов.

Според местни хора от ГЕРБ, които не симпатизират на Бояджиева, Цветанов продължавал пряко да й дърпа конците през нейния син – адвокат Христо Ничев. Същият пътувал често до София, където посещавал новия щаб на Цветанов в Евроатлантическия център за сигурност. Там под диктовката на бившия втори се подготвяли всички фалшиви сигнали за нарушения в предизборната кампания в Тетевен и близките села.

Христо Ничев носел тези сигнали за подпис на майка си Мадлена Бояджиева, която ги адресирала до местната полиция и така тормозела конкурентите си за вота. Гербаджиите в Тетевен дори коментират, че ако Бояджиева спечели изборите, ще се отцепи от ГЕРБ, за да стане първият кмет на новата партия на Цветан Цветанов.

Ако разгледаме биографията на адвокат Ничев, която той самият е обявил на сайта на адвокатската си кантора, няма как да не забележим стремглавата кариера на младия адвокат. Едва завършил Право в Софийския университет, Христо Начев става юристконсулт на водещи лизингови компании като „БМ Лизинг“ ЕАД и официалните вносители на марките Peugeot и BMW за България.

Адвокат Ничев е сътрудник към Комисията по правни въпроси през целия период на действие на 44-то обикновено Народно събрание (2017 – 2021 г.), и като такъв взема участие в изготвянето и приемането на множество законопреоекти и инкорпорирането на наднационални актове в законодателството на Република България, в това число е член на работната група изготвила и съгласувала последните мащабни промени в Гражданско процесуалния кодекс, приети през 2019 г.

Синът на тетевенската кметица е включен като външен експерт в списъка към Агенцията по обществени поръчки и като такъв може да участва в комисии по провеждане на обществени поръчки и процедури по Закона за обществените поръчки. Една голяма такава поръчка е и новата система за бързи автобусни линии в Бургас, реализирана през 2019 г. Тогава община Бургас сключва договор за процесуално представителство с адвокат Христо Ничев – в качеството му на експерт по обществените поръчки от регистъра на Агенцията по обществени поръчки и член на Националното сдружение на експертите по обществени поръчки. В официални съобщения Ничев е представен като дългогодишен ръководител на правния отдел на лизинговата компания „БМ Лизинг“ ЕАД, закупена през 2016 г. от холдинга на „Химимпорт“ АД, както и съветник в Комисията по правни въпроси към 44-то Народно събрание.

Освен проспериращият адвокат – син на кметицата, друга връзка, пълнеща „касичката“ на Цветанов за сметка на Тетевен, който все повече заприличва на град – руина, е и топлата любовна връзка на Бояджиева. Връзката явно е доста здрава, след като преплита финанси и чувства. Неотдавна дори в медии излезе публичната тайна, че Бояджиева има любовник, който се казва Тони Стоев. Същият освен „касичка“ на кметицата е и човекът, през когото минават отчетите от всички незаконни дейности в района към Цветан Цветанов, твърдят местни хора. По техните думи Бояджиева и Стоев ежеседмично си правили секс-рандевута в известен столичен хотел, а впоследствие Тони Стоев многократно е бил засичан на срещи в офисите на Цветанов с подозрителни чанти в ръка.

Източник: valkinfo.com