Сега под формата на спрей, за нанасяне без докосване

Често се сблъскваме с раздразнения и увреждания на кожата –  драскотини, ухапвания от насекоми, мехури, зачервявания след медицински и козметични процедури и много други. La Roche-Posay предлага решение под формата на нов спрей Cicaplast B5, който има бърз успокояващ ефект – облекчава дискомфорта още от първия час след нанасяне.

София, септември 2021 – Драскотини, мехури и раздразнена кожа – това са проблеми, които ни съпътстват през целия живот, от най-ранно детство до третата възраст. Последните проучвания показват, че балансираният кожен микробиом помага за ускоряване на оздравителния процес, както и за овладяване на съпътстващите раздразнения2,3. Кремовете, които се прилагат директно, не винаги са адекватно решение, тъй като мястото може да бъде силно раздразнено или трудно достъпно. Вземайки предвид тези предизвикателства, La Roche-Posay, дермокозметичен бранд, препоръчван от дерматолози по целия свят, представя новия спрей Cicaplast B5, който е лесен за нанасяне и помага за бързото възвръщане на комфорта на раздразнената и/или увредена кожа.

Това е спрей, който не изсушава кожата и помага за поддържане на баланса на кожния микробиом, екосистемата от микроорганизми, които живеят естествено върху кожата и влияят върху нейната защита.

Клинично е доказано, че CICAPLAST B5 спрей облекчава раздразненията и подобрява функцията на кожната бариера с 53% в рамките само на час след нанасянето4. Установено е също, че намалява зачервяването с 24%, сухотата с 40% и лющенето на кожата с 81% само за 15 минути.

#ВИНАГИСМЕН – ПРОЗРАЧНА ТЕКСТУРА И НАНАСЯНЕ БЕЗ ДОКОСВАНЕ

Cicaplast B5 спрей не съдържа алкохол или изсушаващи кожата съставки. Той е предназначен както за деца, така и за възрастни, поради хипоалергенните си свойства. Има лека текстура, попива бързо и не оставя следи. Най-голямото му предимство е, че може да се прилага на труднодостъпни места, благодарение на помпата, която го разпръсква на голяма площ. Нанасянето без докосване на увредената кожа също намалява риска от замърсяване.

Като се има предвид широката гама от проблеми, за които се препоръчва, облекчението, което осигурява и фактът, че е предназначен за деца и възрастни, Cicaplast B5 спрей заедно с успокояващия балсам Cicaplast Baume B5, който е предназначен за възстановяване на чувствителна кожа след раздразнения, е идеално попълнение за всяка домашна аптека. Той е особено популярен сред майките като SOS решение за редица ситуации – от раздразнения под пелените и ухапвания от насекоми до драскотините, които са неразделна част от растежа на всяко малко дете.

ГРИЖАТА ЗА РАЗДРАЗНЕНА ИЛИ УВРЕДЕНА КОЖА – ДОЦ. Д-Р ДЪРЛЕНСКИ, ДЕРМАТОЛОГ

  • Често децата са много енергични и се случва да паднат, особено на коленатаси. Какво бихте посъветвали родителите, за да може кожата да заздравее по-бързо и да се предотвратят остатъчните белези?

Първо задължително измиване на раната с хладка вода и нежно измиващо средство, което да предостави добра среда за зарастването ѝ.

  • Често се случва при готвене и термично приготвяне на храната да се нараним. Какви са вашите съвети за първа помощ при изгаряне в домашна обстановка?

Първата реакция е на мястото на изгарянето да се постави омазняващо средство. Аз препоръчвам след това да се направи задължителна конуслтация с дерматолог. Допълнително може да се предпишат епителизиращи продукти.

  • Препоръчвате ли във вашата практика продукти, съдържащи ПАНТЕНОЛ? Ако да, за какви показания?

Да, използвам продукти, съдържащи пантенол при състояния на изгаряния (слънчеви и термични) и състояния с нарушаване на кожната бариера, напр. лечение с кортикостероиди, генетични състояния и други.

  • Кой от двата формата предпочитате: спрей или балсам? За кой тип травма или състояние на кожата е по-подходящ всеки един от тях?ГАМАТА CICAPLAST B5

Увредената кожа често води до загуба на самочувствие и други проблеми като тревожност или депресия. Клинично доказано е, че Cicaplast B5 спрей облекчава дискомфорта и стимулира възстановяването на кожата, благодарение на 5% Panthenol (по-известен като витамин В5) – успокоява кожата и намалява чувството на дискомфорт, докато мадекасозид намалява риска от белези. Този спрей може да бъде решението, когато се сблъскате с раздразнена кожа, поради продължително носене на маски и често миене на ръцете, но също така помага при ухапвания от насекоми, раздразнения на детската кожа, драскотини, както и при медицински и козметични интервенции.

Използвани заедно, спреят Cicaplast B5 и успокояващият възстановяващ балсам Cicaplast Baume B5, предоставят две допълващи се решения за справяне с кожните раздразнения.

В допълнение, като идеална защита за чувствителна кожа на ръцете, гамата Cicaplast представя и Cicaplast за ръце, който успокоява, защитава и възстановява кожната бариера на ръцете бързо след нанасянето.

ЗА БРАНДА LA ROCHE-POSAY

Брандът La Roche-Posay се препоръчва от 90 000 дерматолози по целия свят6 и неговата мисия е да осигури по-добър живот на хората с чувствителна кожа. La Roche-Posay е основана от фармацевт през 1975 г. и сега може да се открие в повече от 60 страни. Той предлага уникална линия продукти за ежедневна грижа за всички типове кожа и насърчава добрите практики за грижа за кожата, които са съобразени с всички кожни проблеми.

Марката разработва формули с ексклузивната термална вода, съдържаща селен, която поради своите антиоксидантни и успокояващи свойства се използва също така и в термалния център на La Roche-Posay – първият дерматологичен център в Европа. Продуктите са разработени, следвайки стриктни правила с минимален брой съставки, формулирани при оптимални концентрации. В допълнение, продуктите на La Roche-Posay са преминали през строги клинични изпитвания, дори върху чувствителна кожа.

За повече информация относно микробиома и новия продукт Cicaplast, който е #ВИНАГИСМЕН, вижте официалния уебсайт на марката La Roche-Posay.

6 Проучване на дермокозметичния пазар, проведено от IQVIA и други техни партньори в периода между ноември 2018 и юли 2019 сред дерматолозите от 43 държави, представляващи над 80% от световния БВП.