Сигурни сме, че и в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде създадено. Не можем и след тези избори да изпратим хората на нови такива. Отговорността е сериозна и я усещаме върху себе си.

Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като внесе в ЦИК  9500 подписа и документите на партията за регистрация за предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Тя бе придружавана от заместниците си в партията и в парламентарната група, както и червени младежи.

Тръгваме към тези избори с увереност, че промяната ще стане, но и с чувство за отговорност, ще трябва да дадем стабилност и сигурност на България и на народа си в тези тежки времена, които се задават, каза Нинова. Тя напомни, че в последния парламент БСП беше фактор за диалогичност, стабилност, спокойствие, сигурност и търсене на решения за националния интерес. Такива ще бъдат и занапред.

Нинова бе придружавана от заместниците си в партията и в парламентарната група и от червени младежи.

Нинова бе придружавана от заместниците си в партията и в парламентарната група и от червени младежи. СНИМКА: Велислав Николов

Готови сме и за промяната, защото 5 г. я изстрадахме – водихме последователно битка за промяна на стария модел, започнахме дори от себе си, вътре в партията, за да покажем, че можем да направим такава и в държавата, коментира соцлидерката. И пожела смислен дебат за интересите на България и на народа.

Нинова: И в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде създадено

Това, че БСП се регистрирала за участие и в президентските избори, не означавало, че ще има свой кандидат. Ние взехме нашето решение, подкрепяме президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, включихме се в Инициативния комитет, така е този въпрос вече не стои, обясни Нинова. И допълни, че като участват с подкрепа на двойка искат да имат регистрация и това не била въпросителна, която променя решението.

Лидерката на БСП призна, че от структурите има номинации и за Радев и Йотова, но и за други имена – партийни и непартийни. Но решихме окончателно и изразяваме окончателно подкрепата си за тази двойка.

Днес и утре продължават срещите на ръководството с областните структури за кандидат-депутатските листи. Обсъждаме техните идеи и предложения, решения, така че в екип да решим подреждането на листите и водачите, за да можем да работим спокойно през кампанията и да няма противоречия в структурите и между тях и националното ръководство, обясни Нинова.

Целта е за победа, но има и втора, по-сериозна след това – да съставим стабилно правителство и редовен кабинет, който да се заеме с проблемите, които ни заливат, коментира лидерката.

Запитана за партньорство с “Продължаваме промяната”, тя обясни: Нека да видим какво ще направят. За нас най-важно е да обявят програмата си, за да определим своето отношение към тях.

Виждам, е някои други колеги тръгнаха на сляпо да заявяват подкрепа, ние искаме да видим политики. И, ако те съвпадат с нашите, разбира се, сме отворени за диалог с тях. Ще разговаряме и ще работим с другите партии на база на това кой поставя националния интерес и добруването на българския народ пред личния си интерес, постове и пари. това ще ни е критерият, отсече Нинова.