Пореден случай на агресия в училище, този път от Пловдив. Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника е бил пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията. Пострадалото момче е прието в университетската болница „Св.Георги” в Пловдив с комоцио, съобщи Нова тв.

Побоят става в сряда по обяд в близост до училището. Момчето е било пребито пред очите на десетки ученици, които в този момент са били в междучасие.

“Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава”, разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.

Учители се обаждат на тел. 112, след което пристигат екипи на Спешна помощ и на полицията.

“Състоянието на детето все още е сериозно. След като детето беше откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикация да е проблемен ученик”, обясни директорката на училището Гергана Георгиева.

Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник са категорични, че ще съдят ученика, нанесъл побой на детето им.