Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ни обединиха срещу простащината, те застанаха на страната на бедните в страната. И не ни излагат в международната политика. 

Така психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, която е зам.-председател на ИК, издигнал президента Румен Радев за втори мандат, обясни защо го подкрепя за надправарата на 14 ноември, по БНТ.

Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков е много диалогичен човек, той е потомствен интелектуалец, коментира доц. Стойчо Стойчев новината, че проф. Герджиков ще се кандидатира за президент, като ще бъде издигнат също от ИК.

Ген. Радев лети, той няма по коленете одраскано от пълзене. Той не бяга от дебат, в него ще влязат двама души, които знаят какво искат, каза още Гълъбова. Ако анализиращите кампанията са равноотдалечени, ще е добре за нас, обикновените електорални единици, допълни тя.

Тема № 1 ще бъде ролята на президента за създаване на парламентарно мнозинство за следващото управление. Президентът Радев в момента се държи малко абстинентно към този процес, обявява, че не се меси, че това е работа на партиите, смята доц. Стойчев. Различни са обясненията за това. Външната ни политика е предопределена от членството ни в ЕС, в тази част няма да има големи разлики, обясни той.

Очаквам кампания на хвърлените мостове, имаме цивилизационни различия между подкрепящите кандидатите. Студентите на проф. Герджиков миналата година бяха на площада при Румен Радев, подчерта Гълъбова. Тя беше категорична, че Радев не трябва да се представя като жаден за власт и никой не говори за президентска република.

Много хора се учудват, че проф. Герджиков поема по този път. На хората, с които аз общувам във фейсбук, им е странно, че се хваща на страната на дискредитирани партии, това е основното, обясни Гълъбова. 

Според Стойчев проф. Герджиков е напълно различен от ген. Радев, той е всичко това, което сегашният президент не е.

И двамата са хора, които могат да представят държавата достойно, спокойни са, няма да ни излагат на международното поле, говорят чужди езици, подчерта приликите между Радев и Герджиков Цветеслава Гълъбова.