Нов арест и обвинение за Венцислав Дамянов, с прякор Венци Боксьора. Хората в софийското село Световрачене са притеснени, след като рецидивистът беше пуснат под домашен арест. Четирима души бяха задържани след това.

След спецакцията бившата съпруга на Венци Боксьора коментира ареста и обвиненията срещу него.

„Тук съм, не за да защитавам Венцислав и не да оправдавам неговото поведение, затова сме се развели. Но не мога да толерирам такова поведение. Той е пуснат от СГС под домашен арест без гривна. Оставен е да се прибира сам. Когато е пуснат, са го попитали колко време му е необходимо да се прибере. Посочено е 3 часа, толкова отнема прибирането от София до Световрачене. Ако изпуснеш автобуса, дори повече“, заяви Анета Дамянова пред Нова тв.

Според нея в дома на Венци Боксьора не е открито нищо незаконно. Анета изткъна още, че в протоколите от прокуратурата също е записано, че пускат мъжа без гривна.

Относно един от оплакалите се Анета Дамянова сподели, че е извършвал редица престъпления, а конфликтът му с Венцислав е започнал заради афера с жена.

„Те казват, че ги е страх, а всъщност не е така. Нашите деца са връстници и ходят заедно на кино. Ако човек се страхува за своя живот и за този на съпругата си, надали би си пуснал детето с нашето“, смята тя.

Анета Дамянова признава, че бившият й съпруг е осъждан многократно, но призова полицията да разследва всички, които говорят срещу Дамянов.

„Нека законът бъде равен за всички – и за едните, и за другите. Ние говорим за многократно задържани хора – за трафик, за лихварство, за бежанци. Наистина, ако полицията си свърши работата, ще види, че това е оперативната престъпна група в Нови Искър и селата наоколо. Но не може да клеветят, това тормози мен и сина ми. Това е смачкване на самочувствието и подронване на авторитета му“, заяви още Анета Дамянова.