Мутрите в енергетиката са причината България да има най-скъпия ток в Европа, заяви лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова, която регистрира листата на 23 МИР-София за парламентарните избори.Тя е категорична, че слоганът „Мутри вън“ е по-актуален от всякога, тъй като те се готвят за реванш.Манолова е на мнение, че опитите за реставрация на модела „Борисов“ се активизират.

„Борисов с нова сила посяга към властта, анализирайки цялото му поведение през последните седмици. Нашата парламентарна група, на „Изправи се БГ! Ние идваме!”, ще бъде гарант, че няма да има реванш на ГЕРБ и ДПС”, категорична е тя.

Според нея трябва да има социална подкрепа за всяко домакинство заради увеличението на цените на тока, парното, газа и водата. Лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ обясни, че са необходими реформи, които формацията е готова да предложи и отстоява.Мая Манолова иска и компенсации за бизнеса за разликата в цената на тока с над 120 лева от 1 ноември, каквато е прогнозната пазарна цена на КЕВР за регулаторния период.

„„Изправи се БГ! Ние идваме!” ще бъде част от следващото Народно събрание. Хората се убедиха, че сме важни и полезни в парламента. Ние не правим компромиси с демокрацията и с желанието мутрите да бъдат изринати от властта”, каза Манолова и допълни, че формацията поддържа комуникация с Кирил Петков и Асен Василев, както и с ДБ за споразумение за мнозинство в следващото Народно събрание.