Времето ще започне да се затопля, като през деня ще е почти без валежи. Облачността ще започне постепенно да се разкъсва и намалява. Сутринта на места по поречията и в низините ще има мъгла, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Mаксималните температури ще са между 13° и 18°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места с ръмежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-16°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места със слаби валежи от дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има във вторник над Южна България, почти без валежи. Вятърът ще стихне и в сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а дневните ще се повишат и в сряда и четвъртък на места ще достигат 20°.