Изборният ден започва в 7:00 ч. и завършва в 20:00 часа

Днес се провежда вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. В балотажа участват кандидат-президентските двойки Румен Радев – Илияна Йотова и Анастас Герджиков – Невяна Митева-Матеева.

Избирателите могат да гласуват от 7.00 ч. до 20.00 ч. Извън страната изборният ден започва в 7.00 ч. местно време и приключва в 20.00 ч. местно време. Когато в 20.00 ч. пред балотажното помещение има негласували избиратели, те се допускат до гласуване след 20.00 ч., но не по-късно от 21.00 ч.

Според Изборния кодекс не се допуска предизборна агитация както 24 часа преди изборния ден, така и в изборния ден, а резултатите от социологическите проучвания могат да се оповестяват след 20.00 ч.

Хората, които са били включени в избирателните списъци на лицата, поставени под карантина или задължителна изолация на 14 ноември, ще бъдат включени и в списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия на 21 ноември, ако продължават да са под карантина или задължителна изолация в изборния ден.

Тези, които са поставени под карантина след 14 ноември, след подаване на заявлението си ще бъдат включени в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, ако на територията на населеното място, в което са карантинирани, има образувани подвижни избирателни секции.