“Днес на заседание на Парламентарната група на ЕНП запознах колегите с политическата ситуация у нас. Акцентирах върху продължаващите репресии от страна на служебното правителство срещу негови критици. Посочих като характерен пример полицейското блокиране на редакцията на в.Труд, както и заплахите отправени от министъра на културата към ПП ГЕРБ за “изхвърляне” от централния й офис”,  написа в профила си във “Фейсбук” евродепутатът Александър Йорданов. “Това са недопустими антидемократични прояви , но и сигнали, че се възстановяват методи и практики от времето на тоталитарния комунистически режим”, твърди той.

Ето какво пише Александър Йорданов в социалната мрежа:

МОИТЕ АКТИВНОСТИ 80
Днес на заседание на Парламентарната група на ЕНП запознах колегите с политическата ситуация у нас. Акцентирах върху продължаващите репресии от страна на служебното правителство срещу негови критици. Посочих като характерен пример полицейското блокиране на редакцията на в.Труд, както и заплахите отправени от министъра на културата към ПП ГЕРБ за “изхвърляне” от централния й офис. Това са недопустими антидемократични прояви , но и сигнали, че се възстановяват методи и практики от времето на тоталитарния комунистически режим. Припомних и за репресиите срещу членове и симпатизанти на партиите несъгласни с политиката на прокремълския ни президент преди изборите, за нахлуването на полицията в Софийския университет. Всъщност описах част от познатите методи на рашковизма, целящи да върнат отново познатия от комунистическо време СТРАХ в обществото.
Информирах, че предстои формиране на редовно правителство, в което се очаква да влязат две популистки партии без ясна политическа ориентация, което си личи по имената им – “Продължаваме промяната” и “Има такъв народ”, както и тройната коалиция с ляволиберална ориентация “Демократична България”. Всички те заедно връщат на власт и донеслата много нещастия на нашата страна Българска социалистическа партия. Определих ситуацията като изключително тревожна и призовах да бъде наблюдавана с най-голямо внимание.
Взех отношение и към някои външно политически въпроси като поредните провокации на режима на Путин на руско-украинската граница. Предложих също така ЕС да осъществи политически бойкот на Зимните олимпийски игри в Пекин и призовах за нулева толерантност към комунистическите режими. Подкрепих дясното словенско правителство срещу атаката на левите сили. Обърнах внимание на колегите, че най-голямо беззаконие и корупция има в държави, в които управляват леви правителства и посочих като пример нашата страна по време на злощастните за нея правителства с участието на БСП.
Изразих тревогата си от идването на власт в Германия на т.нар.коалиция светофар. Защото, когато в тази страна не управляват християдемократите, за Европа се задават лоши дни.
И накрая поздравих колегите със светлите рождественски дни, изразявайки недоумението си от инициативата на богохулни леви и либерални среди да не се поздравяваме вече с Честито Рождество Христово!