Главният прокурор Иван Гешев изненада с букет новия правосъден министър Надежда Йордановапри влизането в сградата на Висшия съдебен съвет. Тя обаче му отговори с искане за оставка.

 

„Пожелавам Ви здраве, успех и съвместна работа със съдебната власт в името на българските граждани“ – с тези думи Иван Гешев поднесе цветя на Йорданова.

„Пожелавам Ви да си носите отговорността винаги, а когато трябва, и да обсъдим условията за Вашата оставка“, отговори му Надежда Йорданова.

„Не се притеснявайте, ще обсъдим всички въпроси в интерес на българските граждани, този се съмнявам, че е интересен“, реплекира ѝ главният прокурор.

Йорданова му отвърна, че хората са на обратното становище.

„Олигарсите са навярно“, каза Гешев.

Натоварена съм с отговорността да вдъхна нов живот в съдебната реформа, да постигнем независим съд и отчетна прокуратура, както и усещане за справедливост, каза в началото на заседанието на Висшия съдебен съвет правосъдният министър. Днес Надежда Йордановаза първи път председателства заседание наВСС.

Тя добави, че очаква членове на Висшия съдебен съвет  да понесат отговорност, да стъпят встрани или назад и да дадат възможност на други да продължат съдебната реформа.