Бойко Борисов изплува от нищото и изсипа една торба манипулации, полуистини и откровени лъжи в притворно интервю на 24 часа.

С типичното си мрънкане бившият премиер, изпаднал от борда на властта, признава, че е възможно някоя сутрин МВР министърът да го арестува в Банкя. „Като направи това в ГЕРБ, ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл”, пъне се Буци.

„Но аз съм се родил, живея си и ще си умра в Банкя. Някакви измишльотини за къщи в Барселона, напред-назад, всичко замина”, убеден е експремиерът. В интервюто Баце признава, че е направи много грешки и че „ГЕРБ трябва много да се променя, да се подмени поколението”, но властта в партията не дава на никого.

„Ние, когато излязохме на сцената 2009 г., имахме 117 депутати. С огромно уважение се отнасям към младостта, към тях (Продължаваме промяната, б.ред.). Дай Боже да са успешни, това е добре. Нямаме алтернатива освен тях и с тях ще се състезаваме, и това е добре за обществото. ГЕРБ трябва много да се променя, да се подмени поколението. Ние нямаме интерес те да се провалят. Точно обратното”, смекчи тона към новата власт Борисов.

Относно грабежа „Хемус” Буци очаквано твърди, че не е пълнил чекмеджето си от магистралата, защото на питането какво има в шкафчето в Банкя, отговорът е: „Де да беше пълно…”

С типичната си наглост Борисов коментира и темата с арестувания Борислав Колев. На въпроса дали бившият служител на НАП е посочил имена на политици от ГЕРБ пред Бойко Рашков и Иван Гешев, Баце казва: „Не, защото по никакъв начин нямаме достъп до такива пари. Ако някой кошаревски свидетел искат да измислят, може да хвърли бомба”, твърди главният организатор на корупционната схема.

В този контекст Борисов е попитан и за неудобната тема за кюлчетата злато.

В духа на ни чул, ни видял Боцко бърза да изстреля: „Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят.

Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат – чистачи, градинари, кой ли не.

Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват”, суче старите опорки лидерът на бандата ГЕРБ.

Разговорът продължава за политика и Иво Прокопиев. „Не мога да кажа лоша дума. Иво Прокопиев, особено 2009 г., когато ние като ПП дойдохме на власт и не познавахме никого, знаехме само полицаите, и тогава те ме запознаха с Плевнелиев, Лили Павлова, Екатерина Захариева. Хора, с които и до ден днешен работя прекрасно. И за него не мога да кажа нищо лошо”, изчетка издателя притиснатият в ъгъла Буци.

И даде ясно да се разбере, че не смята да сдава поста в ГЕРБ. Попитан дали обмисля да отстъпи властта на по-млади хора, Борисов изклинчи: „Има ли такъв, има ли нужда, веднага ще го направя”, но в момента такава нужда той не вижда, защото „аз дори и в държавата не виждам по-опитен и по-знаещ и можещ от мен в тази сфера”.