Тонът у нас за конфликта между Украйна и Русия трябва да се снижи. Не бива да се всява излишно напрежение сред българските граждани. Ситуацията се драматизира повече от необходимото. Ненужни са и коментари от страна на българските власти, тъй като до момента няма официално изявление нито от президента, нито от външния министър на Русия, коментира пред журналисти в Ямбол зам.-председателят на Народното събрание /НС/, депутат от региона и бивш външен министър Кристиан Вигенин, предаде БТА.

„Не ни предстои война, нямаме тежки проблеми при отношенията с НАТО, вътре в Алианса, както и с Русия. Необходимо е възстановяване на диалога с Руската федерация, както и сътрудничество по ключови сфери – икономика, енергетика, туризъм, образование и култура. Това е записано и в коалиционното споразумение. Заложени са също усилията на България, като част от Европейския съюз и НАТО, за намаляване на напрежението в Черноморския регион“, заяви зам.-председателят на парламента.

По думите му ситуацията по границата между Русия и Украйна не е необичайна. Вигенин допълни също, че не вижда причина за насрочването на извънредно парламентарно заседание утре.