Един човек е бил ранен в резултат на обстрел от страна на Украйна на село Безимено, в Белгородска област, каза вчера губернаторът на южния руски регион Вячеслав Гладков, цитиран от ТАСС.

„Ръководителят на град Грайворон Генадий Бондарев съобщи за обстрел от украинска страна на село Безимено. Има един пострадал – леко ранен“, написа Гладков в своя канал в Телеграм. Животът на пострадалия не е застрашен и той вече е получил необходимата медицинска помощ.

Гладков допълни, че в резултат на обстрела са нанесени и щети, в момента се извършва оглед и оценка. Жителите на руските села Безимено и Сподарюшено, които се намират в граничната зона с Украйна, бяха евакуирани за безопасност на 14 април, когато Сподарюшено беше обстрелвано, припомня ТАСС.

Вчера бе съобщено за обстрел и на руското погранично село Алексеевка в Курска област, при който е била повредена комуникационна кула, съобщи губернаторът Роман Старовойт. Нанесени са щети на три частни къщи и училище. Няма жертви, написа Старовойт в канала си в Телеграм. Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди разследване на обстрела от страна на украинските въоръжени сили на село Алексеевка. Също така има информация, че граничният контролно-пропускателен пункт в Теткино, Курска област, е бил обстрелван от украинска страна, но по предварителни данни няма жертви, посочва ТАСС.