В 5 без 5: Корнелия Нинова смени борда на ”НИТИ” в Казанлък. Начело застава Румяна Друмева Незабавно са били освободени членовете на Съвета на директорите на “НИТИ” ЕАД – Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати бяха до 2025 година.

Освободените членове на Съвета на директорите не се освобождават от отговорност, се подчертава в протокола от заседанието За нови членове са избрани Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата и Борислав Ангелов като независим член. Друмева става Изпълнителен директор на “НИТИ”, Борислав Ангелов – председател на директорския съвет, Константин Радонов – за негов зам.-председател.

Оказва се, че смяната на “хората на Кирил Петков” в Държавната консолидационна компания с близки до Корнелия Нинова и БСП кадри не е случайна. На изпроводяк, точно преди да приключи управлението на лидерката на левицата на Министерството на икономиката и в последните й дни като вицепремиер, същата тази ДКК слага кадри на БСП и в “НИТИ”.

Румяна Друмева е бивш председател на Общинския съвет на БСП – Казанлък.

Константин Радонов е син на Емилия Масларова, която също е свързана с БСП.

Емилия Масларова

“НИТИ” ЕАД е създаден като институт за разработка на военни изделия през 1962 година, а в момента е водещ иновационен и технологичен център, в който се разработват и произвеждат изделия с военно предназначение.