Сегашната преговорна позиция на Руската федерация за Украйна не е нищо повече от „детска загрявка“ преди бъдещи искания за пълна капитулация на режима в Киев. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в канала си в Telegram в понеделник, съобщава ТАСС.

Той обърна внимание на думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, който обяви отказа си да води диалог с тези, които поставят ултиматуми. „Настоящите „ултиматуми“ са детска загрявка за бъдещите искания. И той ги знае: пълна капитулация на киевския режим при условията на Русия“, предупреди Медведев.

По-рано Зеленски каза, че в момента не е готов да преговаря с Москва. В интервю за CNN той каза: „Това е мой принцип, не говоря с тези, които поставят ултиматуми“. Според него Руската федерация уж няма желание да преговаря по конструктивен начин. Зеленски отговори утвърдително и на въпроса дали ще се „бори докрай“ и добави, че споразумение между двете страни може да бъде сключено, след като Русия напусне украинските територии.