„Не знам дали ме е яд, или дали ме е срам. Сега щяхме да сме минали през Кресненското дефиле. Най-големите съоръжения стоят така 2 години неизползваеми. Най-големите мостове и тунели. Защо, бе хора? 40 минути карам зад един тир през Кресна. Защо стоите, защо не затворихте пътищата. Парите ги бяхме оставили. За да може в последния ден Сандов да зачеркне целия проект, защото така казал бащата на Киро. И вие стоите? Защо, бе?“

Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнената зала в гр. Сандански.

Той беше категоричен, че ако не бият с голям резултат на изборите, „Струма“ няма да се завърши. „Всеки ден ви бъркат по джоба. По 30 млн. лв. на ден отиват в Швейцария. Откраднаха всичко живо и промяната ми откраднаха“, каза гневно Борисов.

„Всеки ден говорят лъжи. Шкафчета, кюлчета, на майка им в кътния зъб. Пет експертизи има, че снимките са фалшиви. А на вас всеки ден ви бъркат в джоба и ви взимат от него“, възнегодува бившият премиер.

„Искат да ни довършат. 3,5 млрд. лв. излизат от България заради тях само от горивата. За радост, Европа и Америка разбраха за измамата. Затова Киро във всяко изказване казва: „Никакви американци не могат да ми кажат да се събера с ГЕРБ“. Чакай, бе, Кире, ние не сме те искали. И защо точно американците, дали не са ти казвали“, попита председателят на ГЕРБ.

Той уточни, че приоритетите на партията са събрани в програма, която се казва „План за възстановяване след кризата“.

Борисов дойде в Сандански на предизборна среща. Стотици симпатизанти посрещнаха Борисов с плакат „Бойко, щом си тук, можем всичко“.

На срещата присъстваха кандидат-депутатите Делян Добрев, Росен Желязков, който е водач на листата на ГЕРБ в района, както и евродепутатът Андрей Новаков.

От ГЕРБ представиха и кандидата си за кмет на Сандански по време на предизборната среща в града. Това ще бъде Стоян Стоев.

Евродепутатът Андрей Новаков пък представи Георги Георгиев като бъдещият представител на региона в Народното събрание, от Сандански е и друг кандидат от благоевградската листа на партията – д-р Миладинов.

„Не ни трябват повече социологически проучвания, това е моментът в който знаем, че ще победим на изборите с много. Днес тази зала показа едно нещо – област Благоевград не се дели на Струма и Места, Петрич и Сандански, Банско и Разлог, християни и мюсюлмани – ние сме едно и затова ще бъдем номер едно“, категоричен бе Новаков.

От ГЕРБ припомниха, че точно при управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ са отпуснати парите за спортната зала, в която се намират, за бул. ‘Европа“ и за магистралата до града.

„Г-н премиер, радостни сме да ви посрещнем в тази зала, която щяхме да сънуваме ако не бе управлението на ГЕРБ. По ваше време отпуснахте 2,5 млн. за изграждането на залата, за съжаление тя седя 2 г. затворена, защото сегашните управляващи не успяха да прережаъ лентата“, обърна се към Бойко Борисов Стоян Стоев.

„Благодаря за настроението, еуфорията и усещането, че много скоро ще се поздравим с победа на тези избори и то с категоричен резултат. Утре ще представим нашата сериозна програма. България не заслужаваше този застой от 8 месеца, който ни върна назад“, обяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевград Росен Желязков.

Той припомни, че предишното правителство нееднократно е нарушавало законите на България, като кулминацията е била ареста на Бойко Борисов. „Предишният премиер също наруши многократно закона – като започнем от клетвопрестъпничество, нарушение на Конституцията, смесване на ролите му на кошаревски свидетел и министър-председател“, припомни кандидат-депутатът на ГЕРБ.

„Тук при вас съм, за да ви покажа докъде ни докара „Промяната“ през последните 8 месеца“, обяви Делян Добрев по време на предизборната среща. Той отсече, че истинското оръжие на ГЕРБ е истината, която всеки човек я вижда, като влезе в магазините.

Добрев показа и графика с повишаването на цените на хранителните стоки, горивата и природния газ. „Ето я „Промяната“! Представяте ли какво ще стане, ако им дадем да си я довършат тази промяна“, негодува енергийният министър.

Той представи пред симпатизантите и графиката, показваща как при управлението на „Промяната“ се отказахме от газа от „Газпром“, за да купуваме пак от руската компания, но през посредници, като така синьото гориво се оскъпява с 28%.

Кандидат-депутатът на ГЕРБ показа и графика с цените на горивата, които при Борисов са били с 1 лв. надолу, въпреки че цената на петрола на международните пазари е била същата като сегашната.

„Промяната“, които се правят на много честни, крадат от газа, крадат от горивата и бъркат в джоба на всеки българин.

„Когато се крадат милиарди, трябва да има наказани. 2,5 млрд. ги няма само от бензина и дизела. Тези хора трябва да понесат отговорност“, категоричен е Добрев.

Той показа и графика за Брутния вътрешен продукт и поясни, че за първи път от 16 години икономическият растеж на България е по-нисък от средния от ЕС.

Думата взе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Направихме над 50 зали в България. В Бургас е най-голямата от всички зали, Арена Армеец, Пловдив, Варна, Русе, Ямбол, Сливница. И плувен басейн ще направим тук“, обяви пред симпатизантите Бойко Борисов

„Не знам дали ме е яд, или дали ме е срам. Сега щяхме да сме минали през Кресненското дефиле. Най-големите съоръжения стоят така 2 години неизползваеми. Най-големите мостове и тунели. Защо, бе хора? 40 минути карам зад един тир през Кресна. Защо стоите, защо не затворихте пътищата. Парите ги бяхме оставили. За да може в последния ден Сандов да зачеркне целия проект, защото така казал бащата на Киро. И вие стоите? Защо, бе“, недоумява лидерът на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че ако не бият с голям резултат на изборите, „Струма“ няма да се завърши. „Всеки ден ви бъркат по джоба. По 30 млн. лв. на ден отиват в Швейцария. Откраднаха всичко живо и промяната ми откраднаха“, каза още Борисов.

„Всеки ден говорят лъжи. Шкафчета, кюлчета, на майка им в кътния зъб. Пет експертизи има, че снимките са фалшиви. А на вас всеки ден ви бъркат в джоба и ви взимат от него“, негодува бившият премиер.

„Мога да се справя, защото имам най-добрите експерти. Делян Добрев е завършил заедно с Асен Василев в Щатите и е много по-умен от него. Само където не се научи да прави схеми“, изтъкна Борисов.

„Две години „Хемус“ щеше да върви със „Струма“, а „Струма“ сега щяхме да сме я завършили. С последното поставновление единствено успяхме да завършим моста при Симитли. Иначе и той нямаше да е направен“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че приоритетите на партията са събрани в програма, която се казва „План за възстановяване след кризата“.

Борисов изтъкна, че им е необходима разлика на изборите, за да имат основание да управляват.

„Искат да ни довършат. 3,5 млрд. лв. излизат от България заради тях само от горивата. За радост, Европа и Америка разбраха за измамата. Затова Киро във всяко изказване казва: „Никакви американци не могат да ми кажат да се събера с ГЕРБ“. Чакай, бе, Кире, ние не сме те искали. И защо точно американците, дали не са ти казвали“, попита председателят на ГЕРБ.

„Компроматите са ги правили много добри хора. Много време бяхме, омръзнахме, хората свикнаха, БВП расте и искаш нещо ново. Всеки иска нещо ново. Пробвахме, ама сега дори не можем да върнем старото“, добави бившият министър председател.

По думите му това е най-лесната предизборна кампания, но всички симпатизанти на партията трябва да агитират своите съседи и роднини.

„Трябва да има разлика, иначе те ще продължат да си мислят, че са извънземно, дошло отнякъде“, завърши Борисов.

Източник: epicenter.bg