Корнелия Нинова и нейният началник на кабинета докато бе вицепремиер – Калоян Методиев, стоят зад медийна атака срещу служебния министъра на икономиката Никола Стоянов през медии от обръча на Иво Прокопиев, алармира запознат с драмата източник на Narod.bg.

Целта на тандема Нинова-Методиев е да поставят свой човек за председател на Комисията за защита на потребителите, която е под шапката на Министерството на икономиката. А КЗП им е нужна, защото в неправилни ръце се превръща в унищожителна бухалка, пред която треперят всички – от мобилни оператори, електроразпределителни дружества, през топлинните дружества, та до най-забутаните квартални капанчета.

В момента временен шеф на КЗП е 38-годишният управител на шивашка фирма от Смолян Иван Френкев. Преди дни бакалавърът по икономика бе „уволнен“ от Корнелия Нинова при нейно участие в bTV. При Цветанка Ризова шефката на БСП заблуди зрителите, че всички назначения, които е направила като министър на икономиката, са изметени от служебния кабинет, включително временният председател на КЗП Иван Френкев.

„Това не е вярно, наистина има предложение за смяна на Управителния съвет и председателя, но то не е гласувано и реално смоленчанинът все още управлява Комисията за защита на потребителите. Само че след лъжата на Корнелия той се изплаши и буквално изчезна – спрял си е телефона и е неоткриваем. Вероятно си мисли, че така ще му се размине и от временен ще стане постоянен шеф на важната комисия“, обясни източникът ни.

Трябва да се провери дали в опит да повлияят на настоящия служебен министър на икономиката, за да поставят свой човек начело на КЗП, Корнелия и Калоян Методиев не стоят зад публикациите срещу Никола Стоянов в сайтове около Иво Прокопиев, предупреди запознатият с интригите в министерството източник на Narod.bg.

Връзката на дуета Нинова-Методиев с КЗП минава както през бившия председател Димитър Маргаритов, така и през настоящия, който се води безследно изчезнал. В соцредиците се говори, че през зимата Калоян Методиев редовно кара ски, като база му е вилата на Иван Френкев в Чепеларе.

Димитър Маргаритов пък, който от 27 март 2015-а е неизменно начело на Комисията за защита на потребителите, бе махнат от поста, за да бъде назначен за заместник-министър в кабинета на вицепремиера Корнелия Нинова.

За да заслужи благоразположението на ВИП дуета, Маргаритов е плащал 3000 лева на месец на Калоян Методиев, като по документи го водел съветник в КЗП, макар че политологът бъкел не разбира от 11-те закона, с които борави КЗП – Закона за защита на потребителите плюс още 10 секторни стопански закона.

Очаквайте продължение на драмата в КЗП и дали Корнелия Нинова и Калоян Методиев ще успеят да я превърнат в червена бухалка – само в Narod.bg.