Бившият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас вече не е начело на Хайдук (Сплит). Ръководството на хърватския гранд взе решение да се раздели със специалиста заради слабите резултати в последните седмици, включващи загуби от Динамо (Загреб) с 1:4 и Осиек с 1:2, както и равенството срещу Шибеник – 1:1. Срещу Риека днес отборът ще бъде воден от Мислав Кароглан.

Дамбраускас записа 23 победи, 8 равенства и 7 загуба като наставник на Хайдук. Той ще бъде запомнен на “Полюд” като човекът, извел “белите” до Купата на Хърватия през миналия сезон. Това беше първи трофей за тима от Сплит от 9 години.

Каквото и да напиша, няма да мога да изразя това, което чувствам. Благодарност, гордост, обожание…Това са само част от емоциите, които ме владеят. Нищо в живота ми не може да се сравнява с усещането от любовта и страстта на феновете на Хайдук. Винаги ще сме свързани след това, което постигнахме Ще продължа да следя какво се случва с отбора, ще сънувам, празнувам и ще пея вашите песни“, написа в социалните медии Валдас Дамбраускас.