ДНР и ЛНР възобновяват молбата си за присъединяване към Русия, отхвърлена от Москва преди 8 години.

Сега, изглежда, можем да се ориентираме и разберем решенията на Путин“, възторжено коментира последните решения на властите на Руската федерация и републиките от Донбас американският експерт Пол Крейг Робъртс.

Опитах се да осмисля спирането на руската офанзива в Донбас и безкрайните изказвания на Москва за „червени линии“, които не водят до никъде. Но последните новини от RT и Sputnik хвърлят различна светлина върху ситуацията“, отбелязва той.

ДНР и ЛНР възобновяват молбата си за присъединяване към Русия, отхвърлена от Москва преди 8 години, заявява Робъртс. Към тях се присъединява Херсонска област (и освободената част от Запорожка област, ще добавим).

Това предполага, че Кремъл, най-после осъзнал, че е в състояние на истинска война, и я привежда във формата „Русия срещу Украйна и всеки друг, който е замесен“ – и си развързва ръцете, смята експертът.

След като Донбас стане част от Русия, украинските атаки срещу него ще се превърнат в атаки срещу самата Русия – и в съответствие с международното право Москва повече няма да бъде възпирана в своите атаки в цяла Украйна. Това бързо ще сложи край на войната и ще покаже, че Русия все още има червени линии“, пише Робъртс.

Това е неговата работна хипотеза, прави уговорката бившият съветник на Рейгън.

Уважавам отношението на Путин към международното право, но намирам за смешни ограниченията, които Кремъл налага върху своите действия. На никой на Запад не му пука за никакво право – вижте атаките на САЩ, НАТО и Израел срещу други държави.

Ако Русия продължи да се въздържа в нерешителност, резултатът вероятно ще бъде глобална ядрена война“, предупреждава Пол Крейг Робъртс.