В Деня без загинали на пътя МВР засилва мерките с цел да няма жертви при катастрофи. Това каза пред медиите Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. Акцията днес е по повод започналата на 16 септември Седмица на безопасността на пътя. Тя се провежда за седма година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

Всички служители на МВР, които са на пътя, както и допълните сили, ще контролират движението. Апелът на пътната  полиция е пътуващите да не забравят да използват предпазни колани.

Всички технически средства ще бъдат използвани днес, посочи Близнаков. Целта ни е да изведем от движението всеки, седнал зад волана след употреба на алкохол, каза още той, като отбеляза, че след 15 септември движението в населените места е изключително интензивно.

За първите 20 дни на септември МВР отчита по-малко катастрофи, спрямо същия период миналата година. Загиналите също са по-малко – с девет. През изминалото денонощие няма загинали при катастрофи, посочи още Лъчезар Близнаков.

В рамките на европейската инициатива 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.