Войната ескалира: ВСУ отговориха на руските ракетни атаки с удари по пазарите в Мелитопол и Донецк, има много загинали ВИДЕО

0

Експлозия е избухнала на централния пазар в Донецк, съобщават местните медии.  Броят на загиналите при обстрела от украинските въоръжени сили е шест, съобщи кметът на града Алексей Кулемзин. Толкова са и ранените цивилни.

Бойците са обстреляли няколко района на града със снаряди с калибър 155 мм на НАТО.

Представителството на ДНР в СЦКК също съобщава за обстрела на Ворошиловския район на Донецк. От ведомството призовават гражданите да вземат мерки за лична безопасност и да не напускат укритията.

Освен покрития пазар, боеприпаси са ударили пътнически автобус, има експлозии и близо до търговския център Донецк Сити и сградата на градската администрация.

При друга атака е имало експлозии на централния пазар в Мелитопол, Запорожка област, при които също са загинали шестима цивилни.

Властите на освободените райони на региона вече заявиха, че това е терористична атака, организирана от украинските специални служби.

Целта й е да сплаши местните жители в навечерието на референдума за влизането на Запорожка област в състава на Руската федерация, заяви шефът на местната военна администрация Владимир Рогов.