Певицата Шакира и футболистът Жерар Пике, който е с десетилетие по-млад от нея, наскоро обявиха, че се разделят след 12 години връзка, а сега тя за първи път проговори за развода.

Двамата имат и синове Милан и Саша, над които певицата получи попечителство. 
– Наистина е трудно да говоря за това на живо, още повече, че за първи път споменавам тази ситуация в интервю. Досега просто мълчах и просто се опитвах да обработя цялата ситуация. Ъ-ъ, и да, трудно е да се говори за това, особено защото все още преминавам през това и защото съм в очите на обществеността и защото нашата раздяла не е като нормална раздяла, така че това е трудно не само за мен, но и за моите деца. Невероятно трудно – каза тя пред списание „Elle“.

– Като цяло е трудно. И се опитах да скрия ситуацията от децата си. Опитвам се да го правя и да ги защитавам, защото това е моята мисия номер едно в живота. Но след това чуват неща в училище от връстниците си или попадат на неприятна новина онлайн и това наистина ги засяга – добави тя.
Шакира обаче не пожела да коментира предполагаемата изневяра и новия романс на бившата си половинка.

– Мисля, че тези подробности са някак си твърде лични за споделяне, поне в този момент… всичко е толкова сурово и ново. Мога само да кажа, че инвестирах всичко, което имах, в тази връзка и семейството си – каза тъжно Шакира.

Тя също така посочи, че е имала „номадски живот“, преди децата им да започнат училище, а след това те се преместиха в Барселона заради кариерата на Пике, вместо да се преместят в САЩ заради нейната.

– И така, един от нас трябваше да направи това усилие и жертва. Точно това направих – оставих кариерата си на заден план и дойдох в Испания, за да го подкрепя, за да може да играе футбол и да печели титли. Това беше жертва от любов. Благодарение на това децата ми получиха такава майка, а аз имам невероятна връзка с тях, която е неразрушима и ни крепи. Това е. Това е всичко, което мога да кажа – завърши Шакира.