Хърватия победи Дания с 2:1 в мач от 5-ия кръг на Лига на нациите. Резултатът откри Борна Соса в 49-та минута. Кристиан Ериксен изравни мача с фамозен гол в 77-та минута. Само две минути по-късно обаче дойде ново попадение на „шахматистите“, а то бе дело на влезлия от пейката Ловро Маер.

Двубоят започна с равностойна битка в средата на терена. Хърватия се опитва да владее топката, но след изминали 10 минути от мача – няма нито едно положение, пред която и да е от вратите.

Снимка: БГНЕС

 

Хърватия победи Дания и окупира първото място в групата (ВИДЕО) - 2

По-интересен момент дойде в 15-та минута, когато Лука Модрич показа класата си при хубава атака през левия фланг, но след лошо подаване в наказателното поле, топката бе изчистена.

Перишич на няколко пъти се опита да застраши вратата, като в 22-та минута дойде и четвъртият удар към вратата на „червения динамит“, отново дело на Перишич, любопитното обаче е, че нито един от ударите не беше точен.

Изненадващо, Дания бе първият отбор застрашил сериозно вратата на противника. Йоаким Мееле се включи в добра атака на „червения динамит“ в 34-та минута, като с доза късмет, той се озова в наказателното, но Ливакович много бързо скъси ъгъла и направи задачата на футболист от Дания да реализира. Гостите се разминаха с гола, но записаха първия точен удар в мача.

Снимка: БГНЕС

 

Хърватия победи Дания и окупира първото място в групата (ВИДЕО) - 3

Доминик Ливакович трябваше да се намесва още веднъж в 39-та минута, когато Кристиан Ериксен нанесе много мощен и плътен удар, който за щастие на „шахматистите“ беше в средата на вратата и стражът им успя да се намеси.

След разбъркване от изпълнение на корнер в 49-та минута, топката попадна в Борна Соса, който беше оставен сам на границата на наказателното. Той изпрати удар по земята, който учудващо мина измежду всички футболисти в наказателното, а Каспер Шмайхел само изгледа как кълбото влиза в долния десен ъгъл на вратата – 1:0.

След това попадение, доминацията на Хърватия се засили. „Шахматистите“ владееха топката повече, а гостите се опитваха да отговорят по някакъв начин, като основно оръжие за тях бяха дългите подавания.

Хърватия победи Дания и окупира първото място в групата (ВИДЕО) - 4

Великолепен шанс за Дания се откри в 68-та минута, когато 19-годишният Расмус Хойлунд, влязъл от пейката преди минути, успя да се завърти и да стреля от границата на наказателното поле. Страхотен плонж на Ливакович обаче го лиши от гол. Стражът на Хърватия запази равенството.

Отговорът на Дания дойде в 77-та минута, след като Кристиан Ериксен отбеляза фамозен гол след шут извън наказателното поле, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата – Ливакович нямаше никакъв шанс, 1:1.

Само две минути по-късно обаче Ловро Маер отново даде преднина на домакините, само минута след като се появи на терена вместо Петкович – 2:1.