Корнелия Нинова: Няма да подаваме оставка и няма да подкрепим правителство на ГЕРБ или експертно правителство. Резултатите ни не са толкова лоши, не драматизираме.

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя излезе с първи коментар след предсрочните парламентарни избори.

Няма да подаваме оставка, каза тя в отговор на въпрос.

Оставката ни в момента се иска от хора, които в цялата кампания работеха против БСП. Вижте интервютата им – че БСП ще падне под бариерата. Вижте резултатите ни – същите, като на предишните избори, коментира Нинова.

Ние сме за това да се носи политическа отговорност, особено в трудни моменти като сегашните. Не приемаме експерти да поемат тази отговорност.

Така Нинова отговри на въпрос БСП ще подкрепи ли експертен кабинет.

„Това е опит задкулисието да се скрие зад някакви уж експерти. Добре е да има редовен кабинет, нека опитат ГЕРБ“, каза още Нинова.

Ние сме за това да се излъчи кабинет, първата политическа сила да си поеме отговорността, посочи Корнелия Нинова. И обърна внимание, че предстоят да се взимат важни решения, които не може да вземе служебно правителство.

„Ще подкрепим всички мерки в социалната политика – повишаване на доходи и пенсии“, каза още тя. И припомни ангажиментте, поети от БСП в кампанията – таван на цените, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за икономиката, невъвличане на България във война.

Не ни трябват нови избори, а стабилно правителство, каза още Корнелия Нинова.

„Взимаме си поуки. Успяхме да запазим приблизително предишния си резултат на изборите, въпреки негативните кампании за нас“, повтори Нинова.

Притеснява ни понижаващата се изборна активност, това е шамар за цялата политическа класа.

Не драматизираме резултата, успяхме да запазим почти същия резултат, каза още Нинова. Тя обясни, че е проведено заседание на Изпълнителното бюро. То е решило в събота да се свика Националният съвет на партията. Той ще реши дали да бъде свикан конгрес.

В началото на пресконференцията Нинова благодари на избирателте на БСП, както и на актива на партията, работил за изборите.

Коалиция „БСП за България“ зае пета позиция с 9,32% от гласовете.

Източник: „Епицентър“