Изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова е политическо и недопустимо. Това каза прокурорът от районната прокуратура в София Георги Иванов. Той е наблюдаващ по случая, по който Нинова заяви, че тя и още двама души от БСП са призовани.

По-рано днес в изявление от централата на партията лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че вчера е получила призовка да се яви на разпит и да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП в края на август т.г. Поводът е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на БСП – Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Корнелия Нинова заяви, че прокуратурата е взела в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. По думите ѝ прокуратурата не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните.

Според Георги Иванов Нинова цели отклоняване на вниманието от другите проблеми на хората. Така няма да бъде намалена престъпността, която расте, каза той.

Георги Иванов припомни, че преписката е образувана по жалба на Кирил Добрев. Той е приложил решение на Върховния касационен съд, с което е отменено изключването му от партията.

Причината Нинова и още двама от БСП да бъдат призовани е, че не са изяснени всички факти. Затова и започна проверка, заради която е изпратено писмо до Нинова с искане за конкретни документи.

Това не е прецедент. Така се действа по стотици сигнали в прокуратурата. Законите в България са еднакви за всички. Призовавам политиците да се въздържат от политическо говорене и да не използват прокуратурата за политически цели, каза Георги Иванов.

Източник: БТА