Настанало е време разделно в ГЕРБ! Бойко Борисов ще пожертва бившата шефка на пресцентъра на кабинета си Севдалина Арнаудова.

Лидерът на хунтата отдавна бил решил да хвърли Pi Ar Sevi Boiko, както фигурира пухкавата пиарка в телефона на Иван Гешев, на вълците. Простичко казано това значи, че Севда вече е неудобна и е лишена от могъщата му подкрепа, пише „Галерия”.

Първите индикации, че нещо се случва около Шехерезада, се забелязаха преди месеци. И по- точно малко след ареста през март тази година, в който МВР прибра Бойко Борисов, Владислав Горанов и самата Арнаудова.

До този момент бойната пиарка се хвърляше като майка орлица да брани Вожда и громеше с гневни изблици във фейсбук всеки враг на ГЕРБ.

Севдалина дори влизаше в неравни фейсбук битки с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

В споровете си с бившия хазартен бос тя сама си лепна прякор до живот – Шехерезада. Тя бе и човекът зад камерата, който заснемаше прословутите „пресконференции“ от джипката.

След ареста нещо коренно се промени и Севито рязко замлъкна.

Тя още е активна във фейсбук, но опорките – умозаключения, които щедро ръсеше доскоро, сегашните й постове са в стил „БГ мама“.

Според нашите източници буреносните облаци над Шехерезада се сгъстяват чувствително. Хитрата лисица Борисов отдавна е разбрал това и е намазал ските на доскорошната любимка: „Моме, оправяй се”!

Вече се виждат и първите реални проблеми, които дебнат пиар Севи. Очертава се обрат по процеса за прословутия арест на Арнаудова. От протокола по делото, качен в деловодството на Административния съд – София-град, става ясно, че прокуратурата е променила мнението си и застава зад позицията на МВР по казуса – че арестът на Арнаудова е законен.

„Смятам, че касационната жалба е основателна и доказана и ви моля тя да бъде уважена“, категоричен е прокурор Милен Ютеров. Самият факт, че МВР и прокуратурата, които хич не са в добри отношения, са на едно мнение за Шехерезада, е достатъчно красноречив.

Според източник на Narod.bg, обаче, това е само лек намек от еманципиралия се Иван Гешев към тартора на шайката, че знае много, затова трябва да бъде оставен да продължи напред и без ГЕРБ – както първи разкрихме – към политическа кариера.

„Това не е някакво си имиджово дело, с което тя иска да изчисти репутацията си. Ако Арнаудова загуби и се окаже, че арестът й е законен, това развързва ръцете на МВР да я арестува отново.

Разбира се, съдът може да реши в полза на Арнаудова, а има и трета инстанция. Но позицията на прокуратурата е знакова“, обясниха източниците на „Галерия”.

Знакова е и реакцията на Борисов по очертаващия се обрат в делото на Арнаудова — ни гък, ни стон. Докато пиар Севи се пържеше от притеснение, лидерът на партията цъкаше мачле с „бистришките тигри“.

„Герберите“ активисти, които не спират да бранят Вожда в големите телевизии, също мълчат като ятаци по казуса с ареста на Арнаудова.

А всички помним как бяха посрещнати Бойко и Шехерезада след излизането им от Районното управление – като народни герои!

Самата Арнаудова също мълчи за проблемите си с Темида. Не е тайна обаче, че има за какво да й се пуснат полицейски и прокурорски проверки. Решението на прокуратурата, че арестът й е законен, е знак, че държавното обвинение разполага със солидни доказателства по нейния казус.

„Галерия“ припомня, че бизнесменът Васил Божков твърди, че е дал над 60 млн. лева в торби на Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. Целта според него била да му осигурят безметежно да си развива хазартния бизнес.

Според Божков Севдалина Арнаудова е идвала в офиса му многократно. Намекът на живеещия в Дубай бизнесмен е очевиден! Горе-долу по това време излязоха и снимките с митичното чекмедже на Борисов. Пачки евро по 500, пистолет и лубрикант – като във филм на Тарантино.

Низвергнатата пиарка и съпругът ѝ Делян Димитров са и горди собственици на шармантен палат в софийското село Бистрица, купен през 2019 г. от чуждестранен гражданин за над 1 млн. лева. По ирония имотът на ул. „Манастирска“ действително е с размерите на манастир. Хаирлия! Обаче Арнаудова и съпругът й са държавни служители с държавни заплати.

А бегъл поглед в сайтовете за имоти показва, че реалната цена на замъка на Шехерезада значително надвишава въпросното милионче. Въпросът тук е, че все някога ще се сформира ново управление и ще има нов състав на КПКОНПИ.

Дали пък новата антикорупционна комисия няма да се заинтересува от имотите на Арнаудова?