Гориво за АЕЦ “Козлодуй” има за 2 години напред. Няма да има драми и тук, както нямаше при газа. Енергетиката е базата на една икономика на една държава. Износът на електроенергия удвоиха приходите, с които се компенсира всичко у нас. Хората като Александър Николов изведнъж търсят индулгенция. Тези хора търсят спасение, защото войната на Русия в Украйна показва, че нещата отиват в определена посока – Москва ще загуби.
Това заяви в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” енергийният експерт Красимир Манов.
По думите му в момента вървят преговори неофициални между САЩ и Русия кой докъде да отстъпи във войната. Според него Москва се опита да запази Крим.
Манов коментира и новината, че НСлС разследва кабинета на “Продължаваме Промяната” заради доставката на газ от посредници.
“Това е партенка. Договорите са сключени от “Булгаргаз”. И министърът не може да бъде шантажиран. Има търговски закон. Нищо няма да излезе от това нещо. Хаосът и разрухата идват от служебния кабинет. Мислех, че падението не може да е по-голямо от Александър Николов, но се оказа, че греша – Росен Христов е още по-голямо падение”, категоричен бе Манов.