Съединените щати използват живота на украинците като разменна монета в своята игра, докато всички руснаци, загинали в настоящия конфликт, ще бъдат отмъстени, каза Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност (СБ), съобщава ТАСС.

В навечерието на изборите за Конгрес на САЩ, насрочени за 8 ноември, Медведев се пита как демократите и републиканците могат да платят за победата си или да обяснят загубата си на Капитолийския хълм.

„За настоящия екип на Байдън, както и за техните опоненти републиканци, валутата всъщност е една и съща – ненужният за тях живот на гражданите на митичната държава Украйна. Те са разменна монета в голямата американска игра. С лекота ги слагат на олтара на бъдещия триумф в политически битки отвъд океана“, написа Медведев в своя канал в Телеграм.

По думите му, за САЩ в случая „всички средства са добри“. „С живота на украинците се плаща както за безкрайните доставки на американско оръжие, така и за „труда“ на инструктори и наемници. С тях са готови да платят, дори ако се използва „мръсна бомба“, добавя Медведев.

Той обръща внимание, че в този конфликт „страдат и нашите хора“. „Но единствената разлика е, че нашите хора ще бъдат отмъстени. Всичките. И на бойното поле, и в други зони, далеч от бойните полета. И със сигурност не в рамките на несъстоятелни съдебни процеси. По други начини“, категоричен е зам.-началникът на Съвета за сигурност на Русия е убеден. „Но никой няма да си спомни за украинците“, заключава той.