Мерките на част от арестуваните за разпространение на порнографски клипове с малолетни ще бъдат гледани днес, съобщи БНТ. Заседанията на съдебните състави продължават – районните съдилища в София, Елин Пелин, Стара Загора и Девня оставиха в ареста осем от обвиняемите.

Мъжете бяха задържани в петък и обвинени за разпространението на порнографски материали с деца. При акция на Прокуратурата, Националната следствена служба и ГДБОП бяха арестувани мъже в София, Варна, Стара Загора, Хасково и други населени места, които са споделяли през интернет платформи педофилски видеа и снимки.

Софийският районен съд остави вчера в ареста четирима от задържаните. Някои от обвиняемите казаха пред съда, че не са знаели какви клипове свалят. Други, включително и IT-специалист, посочиха, че не знаят, че като се абонират за торент канал, стават и разпространители на педофилското съдържание.

Прокуратурата предостави пред съда компютърни експертизи, според които от иззетите от домовете на обвиняемите компютри и флашки има над 700-800 клипа със сексуално насилие с деца.