Изпълнителният директор на „Джемкорп“ Атанас Бостанджиев заяви пред БНТ, че меморандумът е прекратен и фирмата няма никакви претенции към страната ни.

По-рано депутати от ГЕРБ заявиха на пресконференция, че меморандумът с „Джемкорп“ не е прекратен и това представлява заплаха за националната сигурност.

От „Продължаваме промяната“ отрекоха тези твърдения.

Пред БНТ изпълнителният директор на фирмата Атанас Бостанджиев също отрече меморандумът да е в сила.

„Много се учудвам от тези изявления. Меморандумът беше прекратен, получихме официално писмо с искане за анулиране. Документът е прекратен и ние повече нямаме никакви претенции нито към правителството, нито към държавата България“, увери той.

Бостанджиев каза още, че при подписването на документа не е имало нищо задкулисно и обвързващо.

Бившият енергиен министър Александър Николов, който положи подпис под меморандума с „Джемкорп“ реагира остро на обвиненията на ГЕРБ, според които договорът е още в сила и представлява заплаха за националната сигурност.

„На инвестиционното гуру … й препоръчвам да се обърне към близкия й до сърцето бивш финансов министър. Все пак вярвам, че може да й повдигне… отново настроението, защото знае как и защо се оформят документи, особено касаещи “финансови ангажименти”. Ако пък държи – нека попита инсталираното катамаранно прокси в министерство на енергетиката за информация какво се случва, когато използваш квалификации (например лъжец). Ей така за информация… че като гледам върви по добре утъпкана пътека“, пише още във фейсбук бившият енергиен министър.