Контузията на Карим Бензема и отпадането му от състава на Франция за Световното първенство увеличи и без това многото кадрови проблеми, с които трябва да се справя селекционерът Дидие Дешан. Пред “Екип” халфът Едуардо Камавинга разкри как в тима са приели новината за невъзможността на Бензема да вземе участие на шампионата в Катар.

“Не видях кога Карим е напуснал тренировката. После е отишъл на преглед, но това е станало късно и всички си бяхме легнали. Чухме новината за контузията му чак на следващата сутрин. Неприятно е, но целта ни не се променя. Скоро имаме мач и ако не се фокусираме върху него, ще бъде трудно”, каза Камавинга, който е съотборник на Бензема и в Реал Мадрид.

“Късно вечерта вече беше сигурно, че Карим пропуска Световното, но той не можа сам да ни го каже, защото още сутринта си беше тръгнал. Аз му пратих съобщение и той ми отговори, че е много ядосан от случилото се”, добави Камавинга.

Самият полузащитник сам стана причина друг френски национал да отпадне от сметките на Дешан. Той се сблъска на тренировка с Кристофър Нкунку и звездата на РБ Лайпциг получи травма, която ще го държи извън терените минимум два месеца.