Георги Семерджиев, който помете две млади жени с автомобила си при катастрофата на бул. „Черни връх“ през юли тази година, ще отговаря пред съда по обвинения за 5 престъпления.

Това обявиха от Софийска градска прокуратура на пресконференция, на която представиха подробности за внесения обвинителен акт.

От прокуратурата са квалифицирали деянието на Георги Семерджиев като деяние с изключително висока обществена опасност по смисъла на закона, информират от БНТ.

Семерджиев ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на метаамфетамин и без необходимата правоспособност за управление. Той е обвинен и за това, че е шофирал с неистинска шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера. След произшествието в джипа му е открит и 0,65 грама метаамфетамин, за което също е повдигнато обвинение, заяви Чавдар Железчев.

От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил съжаление за стореното. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Говорителят на СГП Десислава Петрова обясни, че обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост заради техническите специфики на катастрофата, които са съобразени с формалната законова процедура.

НСлС е поискал от „Вътрешна сигурност“ към МВР доклада за полицейски чадър над Семерджиев, обясни заместник-председателят на НСлС Ясен Тодоров. Разследването все още е в начален етап.