Могъщото в миналото държавното дружество Национална компания „Железопътна инфраструктура” е уличено в порочни практики, твърди „Народ.бг“.

Медията твърди, че към нея са се обърнали служители, работещи в ДП НКЖИ, за да споделят изключително притеснителни неща, които подкопават репутацията му и демотивират съвестните работници.

В публикацията се твърди, че от времето, в което предприятието е преминало в ръцете на Златин Крумов, в НКЖИ е създаден приятелски кръг, който е фаворизиран и лансиран по всички линии.

Твърди се, че една от изявените фигури в предприятието Десислава Андреева е получила огромна власт върху взимането на важни решения.

В сигнала недвусмислено се уточнява, че в приятелския кръг водеща роля има и Иван Бакалски, който е ръководител на най-големите строителни обекти, които са с европейско финансиране, по направлението Пловдив -Бургас.

Още по-интересното е, че конфликт в предприятието е довел до уволнението на едно от остриетата на БСП Гергана Алексова.

За нейното уволнение социалистите дадоха извънредна пресконференция, на която депутатът Борислав Гуцанов заяви, че Алексова е жертва на несправедлива чистка.

Самата Алексова заяви, че ще търси правата за уволнението си пред съдебните органи.

Авторите на сигнала, публикуван в „Народ.бг“, твърдят, че Бакалски е помислил и за щерка си – Мирослава е назначена от Златин Крумов за директор на ключова дирекция, която отговаря за всички търгове с европейски средства.

Вече има шега в НКЖИ, че ще предложат на министъра на транспорта да преименува ДП НКЖИ на „Крумов и Бакалски” ООД.

Служители на държавното предприятие са твърдо решени да алармират транспортния министър за случващото се с тях.