Очаква се поправките в Изборния кодекс, които бяха гласувани в ресорната комисия след 18-часово заседание, да влязат за обсъждане в пленарната зала, предаде БНТ.

Според една от приетите с гласовете на ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС промени хартиената бюлетина се връща във всички секции като възможност гласуване.

След няколко председателски съвета вчера председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС – Десислава Атанасова съобщи, че промените в Изборния кодекс ще влязат в дневния ред на депутатите днес по предложение на 5 от 7-те партии в парламента. По думите ѝ от коалицията са направили максимални отстъпки, но остават твърдо зад смесеното гласуване.

„Нашите предложения на ГЕРБ-СДС ще бъдат неподкрепени утре в зала по отношение на район „Чужбина“, заявленията, както и категорично отпадането на машинното преброяване, тоест въпросът с така наречената флашка. Но подкрепяме в мнозинство българите да избират начина, по който ще гласуват, тоест смесеното гласуване“, заяви Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.