По-рано днес полицията задържа Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Засега не му е повдигнато обвинение.

Арестуван е кмет, излъчен от партия ГЕРБ. Това е продължение на полицейските репресии, започнали по времето на Бойко Рашков, и продължаващи сега. ГЕРБ остро протестира срещу полицейските репресии в страната.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод ареста на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев.

Кое наложи влизането с качулки по такъв начин в фабриката на господин Мараджиев, попита Атанасова и продължи: За нас това демонстрация на полицейщина. За нас темата с несправянето с убийства, престъпност, мигранти да бъде изместена от подобна полицейщина. В правова държава всички действия се извършват по надлежния ред, а МВР не се ползва като бухалка.

ГЕРБ ще поиска изслушване на вътрешния министър. Учителят Рашков не е най-добрият учител, който може да намери, заяви Емануил Манев, депутат от ГЕРБ по време на брифинга.

Възприемаме днешната акция като кризисен ПР на министър Демерджиев, добави и Тома Биков. Ако на господин Демерджиев му останало малко достойнство още днес трябва да подаде оставка, каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тази сутрин полицаите първо обискираха фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и Мараджиев, а проверките продължават в сградата на община Стамболийски.

Мараджиев определи случващото се като сплашване и вижда в акцията действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

„Дори не знам защо е акцията. Тази  фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно“, каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев.

Той отрича причина да е злоупотреба с евросредства, за каквото се съобщи по-рано, защото по всички програми на общината се минали проверки и коректни отчети.

Мараджиев обяви, че по всякакъв начин ще съдейства на икономическа полиция, която извършва проверки в администрацията на община Стамболийски

Междувремнно от ПГ на ГЕРБ-СДС обявиха, че застават зад арестувания тази сутрин Георги Мараджиев.

Административният секретар на партията Цветомир Паунов заяви в Стамболийски, че акцията срещу Мараджиев е политическа  и цели да се отклони общественото  внимание от тежката политическа ситуация в страната, мигрантската криза и проблемите в МВР.

Източник: „Епицентър“